Forumsee logo
Forumsee » Cars » Brands and models » Read message
RSS: Subscribe to RSS

Strange Boost Issue E84 N20 XDrive28

X1 E84 (2011 - current) - Bimmerfest - BMW Forums - www.bimmerfest.com
I have been driving a 2014 E84 X1 XDrive28 for five months now. Everything seemed normal for the first four months.

I recently had the oil changed by my local dealership. I have a strange issue since that service.

The max boost I am seeing now is quite low (8-10psi as measured by a bluetooth OBDII) in normal drive and sport modes under hard acceleration.

The odd thing is that it is much better in Eco Mode. The OBDII registers 15+psi under hard acceleration in that setting. The difference in performance is dramatic.

Anyone have any idea what the problem could be?

ETA: I have reset the ECU with no change.
Date: Jan 13, 2018   


Tags


Last videos:

Detroit Auto Show Preview
Detroit Auto Show Preview
I Joined The Flying Roof Club
I Joined The Flying Roof Club
shameless plug for my youtube channel
shameless plug for my youtube channel
The science of dubstep
The science of dubstep
Has this been posted before now?
Has this been posted before now?
Could The Mid-Engine Corvette Actually Be A C7?
Could The Mid-Engine Corvette Actually Be A C7?
C5 Touch Up Paint
C5 Touch Up Paint
Air Filter Horror Story
Air Filter Horror Story
Cars · 
Mobility · 
Hardware · 
Motorbikes · 
Travel · 
Boating · 
Aviation · 
About Forumsee · Contact · Privacy policy · Request content removal
production-frontend
We use cookies for navigation analysis and personalized advertisement. By using our site, you agree to our use of cookies.
Accept  ·  Learn more